Να μην μειωθεί το ελάχιστο ποσοστό για διορισμό στο Δημόσιο των πολυτέκνων, ζητάει ο Βασίλης Σπανάκης.

Βασίλης Σπανάκης - Βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Την άμεση τροποποίηση του άρθρου 11 στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τους διορισμούς στο Δημόσιο, ώστε να μην μειωθεί στο 10% το ελάχιστο ποσοστό εισακτέων για τους πολύτεκνους, ζητάει με Ερώτηση του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης.

«Το ελάχιστο ποσοστό εισακτέων για το Δημόσιο αυτή τη στιγμή είναι στο 15%, ποσοστό που θεσπίστηκε τον Δεκέμβριο του 2016 με τον Ν.4440/2016 (ΦΕΚ Α’224/2-12-2016), ενώ μέχρι τότε ήταν στο 20% επί Κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας», αναφέρει στο κείμενο της ερώτησης.

Ο κ. Σπανάκης περιγράφει το σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα της χώρας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι, «την τελευταία δεκαετία “εξαφανίζεται” ανά έτος από την Ελλάδα μία μεσαίου μεγέθους πόλη, όπως π.χ. η Άρτα ή η Καρδίτσα» και τονίζει πως, «θα έπρεπε να εφαρμόζεται ειδική μέριμνα για τους πολύτεκνους και παράλληλα θεσμοθέτηση κινήτρων για την αύξηση των γεννήσεων».

Επειδή έχουν καταργηθεί όλα τα μέτρα στήριξης των πολυτέκνων, ενώ η ποιότητα ζωής τους έχει φτάσει στο απροχώρητο και επειδή η Νέα Δημοκρατία έχει στηρίξει επί χρόνια τις πολύτεκνες οικογένειες θεσπίζοντας διάφορα εύστοχα μέτρα.

Ο κ. Σπανάκης ζητάει από τον αρμόδιο Υπουργό να μην προχωρήσει στη μείωση του ποσοστού εισακτέων για τους πολύτεκνους και τα παιδιά τους στο 10% και ρωτάει αν προτίθεται να επαναφέρει το ποσοστό στο 20%, όπως το άφησαν οι Κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Η Ερώτηση σε PDF

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι