Το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο στην Καλλιθέα και τη Στέγη Θηλέων Παλαιού Φαλήρου «Ο Άγιος Αλέξανδρος» επισκέφτηκε σήμερα, Διεθνή Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών, ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης.

Τα δύο αυτά Φιλανθρωπικά Ιδρύματα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα έχουν ως κύριο σκοπό τη φιλοξενία και αποκατάσταση των παιδιών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο ενδοοικογενειακό τους περιβάλλον και στερούνται την απαραίτητη φροντίδα και προστασία.

Ο κ. Σπανάκης που επιδεικνύει πάντα ευαισθησία σε θέματα οικογένειας, άκουσε με προσοχή τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κυρίως ως προς τις λειτουργικές τους ανάγκες, όπως τα έξοδα μισθοδοσίας του προσωπικού, τα έξοδα σίτισης κ.α. και πρότεινε λύσεις για εναλλακτικούς και ευέλικτους τρόπους χρηματοδότησης.

Αμέσως μετά την επίσκεψη ο κ. Σπανάκης με Κοινοβουλευτική του Παρέμβαση ζήτησε από τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων τη θέσπιση γενναίων φορολογικών κινήτρων στους δωρητές που επιθυμούν να προσφέρουν στα Ιδρύματα αυτά για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών τους καθώς και άλλες ενέργειες για την ενίσχυση και αναβάθμιση των Ιδρυμάτων παιδικής προστασίας.

Η Ερώτηση σε PDF

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι