Την άμεση ενίσχυση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και την μετατροπή σε Εφημεριακό Κέντρο 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης, ζητάει με Ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης.

Είχε προηγηθεί νωρίς το πρωί επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης όπου ο κ. Σπανάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να δει αυτοπροσώπως τις ελλείψεις που υπάρχουν.

Στην Ερώτηση του προς τον Υπουργό Υγείας αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως, «το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης ενώ διαθέτει πολύ καλή κτιριακή υποδομή ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου και εύκολη πρόσβαση σε αυτό, εντούτοις, παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, γεγονός που δυσχεραίνει την σωστή εξυπηρέτηση των κατοίκων των Νοτίων Προαστίων που καθημερινά το επισκέπτονται. Οι σοβαρότερες ελλείψεις αυτή την στιγμή σε ιατρικό προσωπικό, αφορούν τις ειδικότητες του Καρδιολόγου, του Παιδιάτρου, του Γυναικολόγου του Παιδοδοντιάτρου, του Ουρολόγου και του Γαστρεντολόγου. Όσον αφορά στο νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις στο νεοσύστατο Κέντρο Covid-19 και όσον αφορά στον εξοπλισμό, υπάρχει άμεση ανάγκη για ένα νέο ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα. Προκειμένου επίσης να εξυπηρετούνται άμεσα και χωρίς ταλαιπωρία όλοι οι πολίτες που επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας θα πρέπει να μετατραπεί άμεσα σε Εφημεριακό Κέντρο 24ωρης λειτουργίας».

Κατόπιν των ανωτέρω, ο κ. Σπανάκης ζητάει από τον αρμόδιο Υπουργό:

  • Την μετατροπή του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης σε Εφημεριακό Κέντρο 24ωρης λειτουργίας.
  • Την ενίσχυση του με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Την προμήθεια νέου ψηφιακού ακτινολογικού μηχανήματος.
  • Τη διασφάλιση της καθημερινής και επαρκούς εξυπηρέτησης των κατοίκων των Νοτίων Προαστίων.

Η Ερώτηση σε PDF

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι