Την επιτακτική ανάγκη να αποδεσμεύονται οι ιδιοκτήτες από το ρολόι της ΕΥΔΑΠ, όταν το ακίνητο μισθώνεται και να γίνεται μεταβίβαση στο όνομα του μισθωτή για το χρονικό διάστημα που ισχύει η μίσθωση, ζητάει ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης, με Ερώτηση που κατέθεσε στους Υπουργούς Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών & Μεταφορών.

Ο κος Σπανάκης τόνισε πως «είναι παράλογο οι λογαριασμοί να εκδίδονται στο όνομα του ιδιοκτήτη/εκμισθωτή και κατά συνέπεια στον ΑΦΜ του αφού η κατανάλωση γίνεται από τον μισθωτή» και σημείωσε πως για όλες τις περιπτώσεις λογαριασμών, πχ ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λπ., γίνεται μεταβίβαση στο όνομα του μισθωτή αλλά δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση του ρολογιού της ΕΥΔΑΠ.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων στην ερώτηση του αναφέρει:
«Σήμερα, που το Υπουργείο Οικονομικών, η Α.Α.Δ.Ε., οι Δήμοι και γενικότερα όλες οι Υπηρεσίες του Δημοσίου διαθέτουν μία σύγχρονη βάση δεδομένων, είναι επιτακτική η ανάγκη και η ΕΥΔΑΠ να συμβαδίσει στη λογική αυτή. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες επιβαρύνονται με υψηλές οφειλές των ενοικιαστών, είναι πολλές οι περιπτώσεις που ενώ η ΕΥΔΑΠ βλέπει ασυνήθιστα υψηλές καταναλώσεις, δεν προβαίνει σε άμεση ειδοποίηση του ιδιοκτήτη. Επιπροσθέτως, για να γίνει διευθέτηση των οφειλών ή για οποιαδήποτε διεκπεραίωση προβλημάτων με την ΕΥΔΑΠ, είναι απαραίτητη η συναίνεση του ιδιοκτήτη».

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ρωτάει τους αρμόδιους Υπουργούς:
1) Προτίθεστε να προχωρήσετε στην άμεση αποδέσμευση των ιδιοκτητών από το ρολόι της ΕΥΔΑΠ όταν το ακίνητο μισθώνεται και να γίνεται μεταβίβαση κατόπιν σχετικής αίτησης στον μισθωτή;
2) Πως σκέφτεστε να αντιμετωπίσετε τις περιπτώσεις των κατειλημμένων κτιρίων, όπου, χωρίς να έχουν ευθύνη οι ιδιοκτήτες, επιβαρύνονται με υπέρογκα ποσά, συχνά χιλιάδων ευρώ, από τους ανεξόφλητους λογαριασμούς;

Η Ερώτηση σε PDF

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι