Την αποδέσμευση των ιδιοκτητών από το ρολόι της ΕΥΔΑΠ όταν το ακίνητο είναι μισθωμένο, ζητάει ο Βασίλης Σπανάκης

Βασίλης Σπανάκης - Βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Την επιτακτική ανάγκη να αποδεσμεύονται οι ιδιοκτήτες από το ρολόι της ΕΥΔΑΠ, όταν το ακίνητο μισθώνεται και να γίνεται μεταβίβαση στο όνομα του μισθωτή για το χρονικό διάστημα που ισχύει η μίσθωση, ζητάει ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης, με Ερώτηση που κατέθεσε στους Υπουργούς Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών & Μεταφορών.

Ο κος Σπανάκης τόνισε πως «είναι παράλογο οι λογαριασμοί να εκδίδονται στο όνομα του ιδιοκτήτη/εκμισθωτή και κατά συνέπεια στον ΑΦΜ του αφού η κατανάλωση γίνεται από τον μισθωτή» και σημείωσε πως για όλες τις περιπτώσεις λογαριασμών, πχ ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λπ., γίνεται μεταβίβαση στο όνομα του μισθωτή αλλά δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση του ρολογιού της ΕΥΔΑΠ.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων στην ερώτηση του αναφέρει:
«Σήμερα, που το Υπουργείο Οικονομικών, η Α.Α.Δ.Ε., οι Δήμοι και γενικότερα όλες οι Υπηρεσίες του Δημοσίου διαθέτουν μία σύγχρονη βάση δεδομένων, είναι επιτακτική η ανάγκη και η ΕΥΔΑΠ να συμβαδίσει στη λογική αυτή. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες επιβαρύνονται με υψηλές οφειλές των ενοικιαστών, είναι πολλές οι περιπτώσεις που ενώ η ΕΥΔΑΠ βλέπει ασυνήθιστα υψηλές καταναλώσεις, δεν προβαίνει σε άμεση ειδοποίηση του ιδιοκτήτη. Επιπροσθέτως, για να γίνει διευθέτηση των οφειλών ή για οποιαδήποτε διεκπεραίωση προβλημάτων με την ΕΥΔΑΠ, είναι απαραίτητη η συναίνεση του ιδιοκτήτη».

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ρωτάει τους αρμόδιους Υπουργούς:
1) Προτίθεστε να προχωρήσετε στην άμεση αποδέσμευση των ιδιοκτητών από το ρολόι της ΕΥΔΑΠ όταν το ακίνητο μισθώνεται και να γίνεται μεταβίβαση κατόπιν σχετικής αίτησης στον μισθωτή;
2) Πως σκέφτεστε να αντιμετωπίσετε τις περιπτώσεις των κατειλημμένων κτιρίων, όπου, χωρίς να έχουν ευθύνη οι ιδιοκτήτες, επιβαρύνονται με υπέρογκα ποσά, συχνά χιλιάδων ευρώ, από τους ανεξόφλητους λογαριασμούς;

Η Ερώτηση σε PDF

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι