Ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του Νομοσχεδίου για τον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, τόνισε ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση και νομοθετεί εύστοχα, υλοποιώντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι με την ψήφιση του Νομοσχεδίου αυτού θα επέλθουν: «Επιτάχυνση των διαδικασιών. Διαφάνεια στις διαδικασίες. Σεβασμός στον απλό πολίτη. Σεβασμός στον απλό υπάλληλο. Δημιουργία μιας σύγχρονης Δημόσιας Διοίκησης».

Ο κος Σπανάκης μίλησε για κάποιες «σημαντικότατες τροπολογίες που θα έπρεπε να γίνουν δεκτές, όπως, η τροπολογία για τα αθλητικά σωματεία και αυτή για την άδεια ειδικού σκοπού σε γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες», ενώ έκανε και ειδική αναφορά στη διάταξη της Τροπολογίας για την περίπτωση πρόκλησης βλάβης από επίθεση εναντίον υπαλλήλου κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, μεταξύ άλλων, σχολίασε την υψηλού επιπέδου απόδοση της Εθνική Αρχής Διαφάνειας για τον τρόπο λειτουργίας της «που προσεγγίζει και ξεπερνά τα Ευρωπαϊκά δεδομένα.
Mακάρι όλες οι νομοθετικές βελτιώσεις και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες να στηρίζονται σε τέτοιες εκθέσεις όπως η έκθεση που συντάχθηκε από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και αποκλειστικά από Έλληνες δημοσίους υπαλλήλους».

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι