Το άνοιγμα της πλατφόρμας για δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας Μαρτίου – Απριλίου 2021 στο ΠΣ “ΕΡΓΑΝΗ” για τις κλειστές επιχειρήσεις με κρατική εντολή, ζητάει ο Β. Σπανάκης

Βασίλης Σπανάκης - Βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Με Κοινοβουλευτική Παρέμβαση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης ζητά να ανοίξει η πλατφόρμα στο ΠΣ “ΕΡΓΑΝΗ”, προκειμένου για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2021 να δοθεί η δυνατότητα επιτυχούς υποβολής των δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας, τουλάχιστον για τις κλειστές επιχειρήσεις με κρατική εντολή.

Ο κ. Σπανάκης επισημαίνει την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν το τελευταίο διάστημα οι λογιστές και τα αρμόδια τμήματα των επιχειρήσεων, προκειμένου να ανταποκριθούν στις πρόσθετες απαιτήσεις λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Συχνά όμως δημιουργούνται προβλήματα, όπως για παράδειγμα «πολλές περιπτώσεις που η καταχώρηση των αναστολών έγινε κανονικά, αλλά από λάθος, αντί να γίνει “Υποβολή” στο ΠΣ “ΕΡΓΑΝΗ” έγινε “Αποθήκευση και Εκτύπωση”.

Έτσι, δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε επιτυχώς η καταχώρηση των αναστολών, με αποτέλεσμα σήμερα δεκάδες λογιστές να καλούνται να αναλάβουν το κόστος έναντι των επιχειρήσεων – πελατών τους».

Τέλος, ο κ. Σπανάκης αναφέρει πως «η πρόθεση, σε κάθε περίπτωση, ήταν η καταχώρηση των αναστολών συμβάσεων εργασίας» και πως «το άνοιγμα της πλατφόρμας για εύλογο χρονικό διάστημα θα επιλύσει τέτοιου είδους προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά».

Η Ερώτηση σε PDF

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι