Το μεγάλο στοίχημα είναι η πολιτική σταθερότητα

Βασίλης Σπανάκης - Βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Διανύουμε τον τέταρτο χρόνο της θητείας της Κυβέρνησης και είναι σε ένα βαθμό λογικό να έχει ανοίξει η προεκλογική συζήτηση. Με τον εκλογικό νόμο που έφερε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μπορέσουμε δυστυχώς να έχουμε μία ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και αυτοδύναμη Κυβέρνηση.
Και λέω δυστυχώς γιατί διανύουμε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία με την ενεργειακή κρίση και την επιθετικότητα της Τουρκίας.
Ωστόσο, είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο να έχουμε ακόμη και από την κάλπη της απλής αναλογικής ένα καθαρό μήνυμα για το πώς θέλουμε να πορευτεί η χώρα.
Θέλουμε να συνεχιστεί η προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία τρία χρόνια ή να έχουμε οπισθοδρόμηση.
Με τη δεύτερη κάλπη, που όλοι προεξοφλούν ότι θα υπάρξει, πρέπει οι πολίτες να αποφασίσουν με ένα ξεκάθαρο τρόπο για το αύριο. Η επιλογή τους είτε θα εδραιώσει την πορεία που έχουμε χαράξει, είτε θα την ακυρώσει και θα μπλέξουμε σε περιπέτειες.
Προσωπικά έχω εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών και είμαι βέβαιος ότι θα στηρίξουν την πολιτική που εφαρμόζουμε τα τελευταία τρία χρόνια.
Ο Πρωθυπουργός, κλείνοντας το θέμα του χρόνου των εκλογών και του τρόπου διεξαγωγής των εκλογών, απέδειξε ότι βάζει πάνω από όλα το συμφέρον της πατρίδας. Πάνω από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και πρόσκαιρα οφέλη. Μίλησε με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και ανέλαβε την ευθύνη να οδηγήσει τη χώρα με σταθερότητα και ασφάλεια ασχέτως του οποιουδήποτε πολιτικού κόστους.
Απέναντι σε αυτήν την υπεύθυνη στάση τι βλέπουμε; Αοριστίες, μικροκομματικά και μικροπολιτικά παιχνίδια και προσωπικές φιλοδοξίες.
Βλέπουμε την επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζει η αντιπολίτευση την κατάσταση. Δεν θα πείραζε, υποστήριξε ο κ. Σκουρλέτης να συγκυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με Ανδρουλάκη, Βαρουφάκη και ΚΚΕ και να ξαναπιάσουν το νήμα από εκεί το άφησαν το 2015. Το σενάριο αυτό το χαρακτήρισε «αναγκαίο κακό». Εγώ το χαρακτηρίζω ως «εφιαλτικό». Και είμαι σίγουρος ότι και η πλειοψηφία των πολιτών που θυμάται πολύ καλά τι περάσαμε το καλοκαίρι του 2015, με το κλείσιμο των τραπεζών, την επιβολή capital controls, το πρόσθετο κόστος 100 δισ. για τη χώρα και την επιβολή ενός τρίτου και αχρείαστου μνημονίου, έχει την ίδια γνώμη.
Το μεγάλο στοίχημα είναι να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη πολιτική σταθερότητα, που ο ΣΥΡΙΖΑ με την απλή αναλογική έχει ναρκοθετήσει. Γιατί χωρίς πολιτική σταθερότητα, θα πλειοδοτούν οι φωνές του λαϊκισμού και οι πολιτικές δυνάμεις χωρίς ρεαλιστικό και ουσιαστικό προγραμματικό λόγο. Μια τέτοια εξέλιξη πρέπει να την αποφύγουμε και αυτό, όπως φαίνεται, το καταλαβαίνει η πλειοψηφία των πολιτών που συνεχίζει να εμπιστεύεται τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι