Τον αυτόματο συμψηφισμό αναδρομικών ποσών συντάξεων και οφειλών που ξεπερνούν τα ανώτατα θεσμοθετημένα όρια, για αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί και εκκρεμούν ή θα υποβληθούν μέχρι 30.09.2021, ώστε ο ασφαλισμένος με θεμελιωμένο δικαίωμα σύνταξης να μπορέσει να συνταξιοδοτηθεί, ζητάει από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης.

Όπως αναφέρει, «Χιλιάδες ασφαλισμένοι, ενώ έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης, δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν, καθώς έχουν οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές, κυρίως των τελευταίων ετών, που ξεπερνούν τα ανώτατα θεσμοθετημένα όρια βάσει των οποίων ο οφειλέτης μπορεί να υπαχθεί σε ρύθμιση και να συνταξιοδοτηθεί. Επιπρόσθετα, πολλοί από τους ανωτέρω έχουν να λαμβάνουν και αναδρομικά από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης, τα οποία συχνά αντιστοιχούν σε ποσά μεγαλύτερα της συνολικής τους οφειλής ή με τον συμψηφισμό των αναδρομικών η οφειλή τους διαμορφώνεται σε ποσό που δύναται να συνταξιοδοτηθούν».

Επειδή τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα χιλιάδες υποψήφιοι συνταξιούχοι να έχουν εγκλωβιστεί σε μία αδιέξοδη κατάσταση που δεν τους επιτρέπει να λάβουν τη σύνταξη τους, ο κ. Σπανάκης κατέθεσε Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό με την οποία ζητάει την ανωτέρω νομοθετική ρύθμιση.

Η Ερώτηση σε PDF

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι