Να αναγνωριστεί η προσφορά των υπαλλήλων που εργάζονται ως μετακλητοί, για πολλά χρόνια, στους Δήμους και στις Περιφέρειες της χώρας αλλά στερούνται εργασιακών δικαιωμάτων, ζητάει από τον Υπουργό Εσωτερικών ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης.

«Οι εργαζόμενοι αυτοί διαθέτουν υψηλά προσόντα και εμπειρία και επιτελούν εξειδικευμένο και απαιτητικό έργο προς τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες για διάφορα θέματα, όπως για παράδειγμα την τήρηση της νομιμότητας των διαδικασιών, την υλοποίηση έργων, την αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών πόρων κ.α. Μάλιστα, οι περισσότεροι από αυτούς υπηρετούν στους Δήμους και στις Περιφέρειες και στα συγκεκριμένα αντικείμενα ανελλιπώς για πολλά χρόνια έως ολόκληρες δεκαετίες», αναφέρει στην Ερώτηση που κατέθεσε και τονίζει την εργασιακή ανασφάλεια που βιώνουν, καθώς η εργασιακή τους σχέση διακόπτεται υποχρεωτικά με τη λήξη της θητείας της εκάστοτε Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής, χωρίς αποζημίωση απόλυσης και χωρίς δικαίωμα εγγραφής στον ΟΑΕΔ.

Ο κ. Σπανάκης ρωτάει τον αρμόδιο Υπουργό αν προτίθεται να τους εντάξει σε καθεστώς αορίστου χρόνου, κάτι που άλλωστε δεν προκαλεί καμία πρόσθετη επιβάρυνση στα έξοδα του κράτους, αφού ήδη μισθοδοτούνται από τη Γενική Αρχή Πληρωμών όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Η Ερώτηση σε PDF

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι