Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης κατά τη συζήτηση και ψήφιση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών που περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για τη διενέργεια των Γενικών Απογραφών του 2021 καθώς και άλλες επείγουσες δημοσιονομικές και φορολογικές ρυθμίσεις.

Σχετικά με την Απογραφή του έτους 2021 ο κ. Σπανάκης επισήμανε πως αυτή θα διενεργηθεί στη σκιά αφενός του πολύ σοβαρού δημογραφικού προβλήματος που έχει η Ελλάδα και αφετέρου της συνεχιζόμενης πανδημίας, ενώ τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχουν οι Γενικές Απογραφές για όλες τις χώρες του κόσμου, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Οι Απογραφές αποτυπώνουν την πραγματικότητα και αυτό μεταφράζεται σε Δικαιοσύνη. Διότι μία σωστή Απογραφή φέρνει Δικαιοσύνη και για την Αυτοδιοίκηση, για το τι πρέπει να δοθεί στον Α’ και στον Β’ βαθμό της Αυτοδιοίκησης».

Από τις υπόλοιπες διατάξεις αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο νέο μέτρο στήριξης και ενίσχυσης για τις επιχειρήσεις, με το οποίο η Κυβέρνηση της ΝΔ καλύπτει με τη μορφή κρατικής επιδότησης, αφορολόγητης και ακατάσχετης, τις πάγιες δαπάνες τους καθώς και στο άρθρο 42 που θα επιταχύνει τις διαδικασίες ώστε να ξεκινήσουν τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Σπανάκης πολύ χαρακτηριστικά είπε:

«Η Κυβέρνηση αυτή ανοίγει πόρτες. Ανοίγει πόρτες στους επαγγελματίες γιατί εμείς ξέρουμε να κρατήσουμε την αγορά όρθια, να κρατήσουμε τη μηχανή της Οικονομίας ανοιχτή. Ανοίγουμε πόρτα στους μισθωτούς, στους συνταξιούχους, στους ιδιοκτήτες ακινήτων»

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι