Άμεση ενημέρωση των Δήμων από τον ΔΕΔΔΗΕ για τον χρόνο διακοπής της ηλεκτροδότησης κάθε παροχής προκειμένου να αποφεύγεται η άδικη χρέωση τελών, προστίμων και προσαυξήσεων, ζητάει ο Β. Σπανάκης

Βασίλης Σπανάκης - Βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η ολοκλήρωση της διασύνδεσης όλων των Δήμων της χώρας με τη βάση δεδομένων δημοτικών τελών του ΔΕΔΔΗΕ, έτσι ώστε να υπάρχει άμεση και αυτόματη πληροφόρηση του συνόλου των Δήμων για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης των παροχών στις κατοικίες και τις επαγγελματικές εγκαταστάσεις της χώρας, ζητάει με Κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης.

Στην Ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αναφέρει τα πολύ σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται από τη μη ολοκλήρωση της παραπάνω, απλής, διαδικασίας, όπως:

«Πρώτον, οι Δήμοι αδυνατούν να βεβαιώνουν τα Τέλη Ακίνητης Περιουσίας γιατί δεν γνωρίζουν άμεσα ποιες παροχές έχουν διακοπεί.
Δεύτερον, οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται στις περιπτώσεις της μεταβίβασης του ακινήτου τους ή της επαναφοράς της ηλεκτροδότησης, να πληρώσουν υπέρογκα Δημοτικά Τέλη, φόρους, πρόστιμα και προσαυξήσεις, μαζί με το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, που εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να καταβάλουν».

Ο κ. Σπανάκης τονίζει πως η άμεση διασύνδεση όλων των Δήμων της χώρας με τη βάση του ΔΕΔΔΗΕ ώστε η διαχείριση των θεμάτων που σχετίζονται με τις παροχές ρεύματος ανά Δήμο να γίνεται από εδώ και πέρα αποκλειστικά online είναι επιβεβλημένη, ιδιαιτέρως την περίοδο της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης, καθώς μόνος τρόπος εξυπηρέτησής των ιδιοκτητών σήμερα είναι η υποβολή αιτήσεων με φυσική τους παρουσία στους Δήμους και στα Γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ, υποβάλλοντας τόσο τους ίδιους όσο και τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ και στον ΔΕΔΔΗΕ σε μια αχρείαστη ταλαιπωρία και επικινδυνότητα.

Η Ερώτηση σε PDF

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι