Να ταυτίζονται οι Τομείς των Εθνικών Εκλογών με τους Τομείς της Περιφέρειας Αττικής, ζητάει ο Βασίλης Σπανάκης

Βασίλης Σπανάκης - Βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών με την οποία ζητάει να εξεταστεί η δυνατότητα διεύρυνσης του Νότιου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, ώστε να ταυτίζονται οι Τομείς της με αυτούς των Εθνικών Εκλογών, κατέθεσε ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης.

Σήμερα, οι Δήμοι Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Δάφνης – Υμηττού και Ηλιούπολης ανήκουν στον Κεντρικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής μαζί με τον Δήμο Αθηναίων και Δήμους του Βόρειου Τομέα (Γαλατσίου, Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας).

Όσον αφορά στις Εθνικές Εκλογές, οι 5 Δήμοι (Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Δάφνης – Υμηττού και Ηλιούπολης) ανήκουν στην Β3’ Εκλογική Περιφέρεια του Νότιου Τομέα Αθηνών.

Επειδή ο διαχωρισμός αυτός των Τομέων των Εθνικών Εκλογών και των Τομέων της Αυτοδιοίκησης δημιουργεί σοβαρές δυσλειτουργίες και οι κάτοικοι των Δήμων αυτών ταλαιπωρούνται σημαντικά στην καθημερινότητα τους, ο κ. Σπανάκης ρωτάει τον αρμόδιο Υπουργό αν προτίθεται να εξετάσει τη διεύρυνση του Νότιου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής για τους Δήμους Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Δάφνης – Υμηττού και Ηλιούπολης καθώς και άλλους τρόπους προκειμένου οι κάτοικοι των Δήμων αυτών να μην ταλαιπωρούνται.

Η Ερώτηση σε PDF

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι