Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και την προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης, απηύθυνε το παρακάτω ερώτημα:
«Ας αναρωτηθούμε και ας απαντήσουμε με ειλικρίνεια: Τι Δημόσιο Πανεπιστήμιο θέλουμε; Θέλουμε ένα Πανεπιστήμιο που προάγει τη γνώση, την έρευνα, την επιστήμη, την κριτική σκέψη και παράλληλα δίνει στους απόφοιτους όλα τα απαραίτητα εργαλεία για μια επιτυχημένη επαγγελματική αποκατάσταση; Ένα Πανεπιστήμιο στα πρότυπα των μεγάλων Ιδρυμάτων του εξωτερικού; Ή θέλουμε ένα Πανεπιστήμιο – Μαγαζάκι του κάθε «κατά φαντασίαν επαναστάτη» και «κατά φαντασίαν Δημοκράτη», θα έλεγα, διότι θεωρείτε Δημοκρατία την παρεμπόδιση και τον προπηλακισμό προσκεκλημένων, ομιλητών, επίσημων καλεσμένων επειδή δεν είναι της αρεσκείας μας; Θεωρείτε Δημοκρατία αυτό; Έτσι ονειρεύεστε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο;»

Στο σημείο αυτό ο κ. Σπανάκης έδειξε φωτογραφίες με διάφορα περιστατικά βίας από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτη. «Συμφωνείτε κ. Σκουρλέτη με αυτές τις εικόνες; Όσοι λοιπόν έχουμε τελειώσει Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο έχουμε υποχρέωση στα παιδιά μας», απάντησε ο κ. Σπανάκης.

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι