Βασίλης Σπανάκης: «Η Καθαρή Θέση της χώρας είναι θετική»

Βασίλης Σπανάκης - Βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για την κύρωση του Απολογισμού και του Ισολογισμού του Κράτους για το οικονομικό έτος 2019.

Ο Εισηγητής, Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης, παρέθεσε πολλά ενδιαφέροντα ποσοτικά στοιχεία από τον Απολογισμό, τον Ισολογισμό και την Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ ανέλυσε ιδιαιτέρως την σύγκριση βεβαιωθέντων και εισπραχθέντων εσόδων καθώς και την σημασία του Συντελεστή Εισπραξιμότητας. «Η σύγκριση βεβαιωθέντων και εισπραχθέντων εσόδων, μας δίνει μια πολύ καλή εικόνα για τη δυνατότητα που υπάρχει για την είσπραξη αυτών των εσόδων», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας, «Αναλύοντας τη διαχρονική αυτή είσπραξη, μπορεί να παρατηρήσει κανείς πως κατά την πενταετία 2015- 2019, το ποσοστό μειώνεται κάθε χρόνο, γεγονός που αποδεικνύει την αποτυχία των ακολουθούμενων πολιτικών της προηγούμενης Κυβέρνησης, που σε περίοδο ύφεσης ασκούσε πολιτικές υπερφορολόγησης».

Στη συνέχεια της εισήγησης του, τόνισε πως οι Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις για το έτος 2019 είναι οι πρώτες που καταρτίστηκαν με το νέο Λογιστικό Πλαίσιο για τον Δημόσιο Τομέα, υιοθετώντας τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα. «Η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να υιοθετήσει τα διεθνή λογιστικά πρότυπα του Δημοσίου Τομέα. Με την εφαρμογή της λογιστικής μεταρρύθμισης, καθώς και την υπαγωγή της χρηματοδότησης του νέου πληροφοριακού συστήματος για την Κεντρική Διοίκηση, η Κυβέρνηση θέτει στέρεες βάσεις, ώστε το κράτος να γνωρίζει τα περιουσιακά του στοιχεία», είπε συγκεκριμένα.

Τέλος, ο κ. Σπανάκης τόνισε πως είναι επιβεβλημένη ανάγκη να επισπεύσουμε την καταγραφή των παγίων περιουσιακών στοιχείων, με τη θέσπιση ολοκληρωμένου Μητρώου Παγίων Περιουσιακών Στοιχείων και δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσει σε Κοινοβουλευτική Παρέμβαση για το θέμα αυτό.

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι