Βασίλης Σπανάκης: «Η Κυβέρνηση ακούει»

Βασίλης Σπανάκης - Βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Την απόλυτη ικανοποίηση του για την επίλυση των προβλημάτων με τις ΜΥΦ του 2014 και τη δυνατότητα παράτασης των δηλώσεων πελατών των λογιστών – φοροτεχνικών που ασθενούν με Covid-19, εξέφρασε ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης στην Κοινή Συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, την Παρασκευή 18/12/2020.

Οι παραπάνω ρυθμίσεις περιλαμβάνονται στα άρθρα 56 και 69 αντίστοιχα του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και περιλαμβάνει πρόσθετα μέτρα για τις συνέπειες από τη συνεχιζόμενη πανδημία του κορωνοϊού Covid-19.

Ο κ. Σπανάκης είχε καταθέσει στις 3 Δεκεμβρίου, μαζί με άλλους πέντε Βουλευτές της ΝΔ, σχετική Τροπολογία με την οποία ζητούσαν ρύθμιση για τη διαγραφή των προστίμων που αφορούν στην εκπρόθεσμη υποβολή των ΜΥΦ του 2014 και τη δυνατότητα υποβολής δηλώσεων των πελατών λογιστών-φοροτεχνικών που ασθενούν από COVID-19 για ένα εύλογο διάστημα.

Της Τροπολογίας είχε προηγηθεί και η κατάθεση αντίστοιχων Eρωτήσεων προς τους αρμόδιους Υπουργούς από τον κ. Σπανάκη, στις 15 Οκτωβρίου για τις ΜΥΦ του 2014 και στις 18 Νοεμβρίου για τους λογιστές – φοροτεχνικούς που ασθενούν με Covid-19.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο κ. Σπανάκης είπε: «Η επίλυση των ζητημάτων με τις ΜΥΦ του 2014 και τη δυνατότητα παράτασης δηλώσεων πελατών λογιστών με Covid-19 ήταν απλή και αναγκαία. Αποτελούσε άλλωστε και πρόταση του Οικονομικού Επιμελητηρίου, των οικονομολόγων, των λογιστών και των φοροτεχνικών. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Οικονομικών που έφερε τελικά τις σχετικές ρυθμίσεις στη Βουλή προς Ψήφιση».

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι