«Βρισκόμαστε δυστυχώς και για ακόμη μία φορά, λίγο πριν τελειώσει η χρονιά που διανύουμε, αντιμέτωποι με τις συνέπειες της πανδημίας του νέου Covid-19 και είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε νέα μέτρα για τους πολίτες που έχουν ταλαιπωρηθεί και έχουν πληγεί αφάνταστα. Από την πρώτη μέρα η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντιμετώπισε την υγειονομική κρίση με σοβαρότητα και συνέπεια», ανέφερε ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης στην ομιλία του, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Υγείας, που περιλαμβάνει κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Από τις πολλές διατάξεις του Νομοσχεδίου, οι περισσότερες εκ των οποίων αποτελούν επικαιροποίηση ήδη νομοθετημένων ρυθμίσεων, ο κ. Σπανάκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο άρθρο 56 με το οποίο δόθηκε λύση στο πρόβλημα με τις καταστάσεις ΜΥΦ του 2014, στο άρθρο 69 που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τους λογιστές που ασθενούν με Covid καθώς και στις διατάξεις του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ενώ, τέλος, ζήτησε από όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου ενότητα για αυτές τις κρίσιμες ώρες:

«Mε τις καταστάσεις ΜΥΦ για το έτος 2014, το επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, “ξέχασε” να νομοθετήσει μία παράταση λίγων ημερών που είχε ήδη υποσχεθεί με συγκεκριμένα Δελτία Τύπου με αποτέλεσμα σήμερα φορολογούμενοι και οι λογιστές τους να βρίσκονται αντιμέτωποι με την επιβολή άδικων και παράλογων προστίμων. Και σε αυτό έδωσε λύση η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Για αυτό το θέμα, είχαμε καταθέσει μαζί με άλλους πέντε συναδέλφους συγκεκριμένη τροπολογία στις 3/12 ενώ είχα καταθέσει και Κοινοβουλευτική Ερώτηση στις 15 Οκτωβρίου».

«Θέλω να πω πολλά συγχαρητήρια στο Επιτελείο του Υπουργείου Εργασίας, διότι βελτιώθηκε το άρθρο 77 και έχουμε την παραίτηση από τα ένδικα μέσα όχι μόνο για τους εργαζόμενους του e-ΕΦΚΑ, αλλά και για τους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ. Επιτέλους, μετά από χρόνια 280 εργαζόμενοι θα μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται».

«Όμως, οι ώρες είναι κρίσιμες και αυτό που προέχει είναι να έχουμε έναν ουσιαστικό, προτασιακό και ενωτικό λόγο για να ξεπεράσουμε αυτή την υγειονομική κρίση με τις πολλαπλές οικονομικές επιπτώσεις. Και το 2021 να είναι ένα έτος ευκαιριών για όλους μας, με υγεία.

Θεωρώ λοιπόν ότι όλες οι πτέρυγες του Κοινοβουλίου πρέπει να υπερψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο που φέρνει επανεντάξεις στις ρυθμίσεις οφειλών, νέα παράταση του μηχανισμού Συν-Εργασία, ρυθμίσεις για τα νησιά που επλήγησαν από τον σεισμό του Οκτωβρίου, για να μη χαθούν θέσεις εργασίας αλλά και άλλες διατάξεις όπως τις ρυθμίσεις για τη δυνατότητα παράτασης υποβολής δηλώσεων των πελατών λογιστών που ασθενούν από τον COVID-19».

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι