Βασίλης Σπανάκης: «Η Κυβέρνηση της ΝΔ λαμβάνει αναγκαστικά και εύστοχα μέτρα»

Βασίλης Σπανάκης - Βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στην τοποθέτηση του επί του Σχεδίου Νόμου για την περιστολή του λαθρεμπορίου και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Οικονομικών ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης έκανε αυστηρή κριτική στους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που από τη μία μιλούν εντός Κοινοβουλίου για μήνυμα ενότητας και από την άλλη ρίχνουν λάδι στη φωτιά με δηλώσεις στα ΜΜΕ.

«Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει. Θέλει από το πολιτικό σύστημα εγρήγορση και θέλει από την Κυβέρνηση εύστοχα μέτρα. Και αυτό κάνουμε. Βλέπω όμως ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ έχει μία λογική να πετάει την μπάλα στην εξέδρα και να αποποιείται τις θεσμικές του ευθύνες. Αλλά δεν σας παρεξηγούμε, αυτό κάνατε και όταν ήσασταν στην κυβέρνηση, αυτό κάνετε και τώρα που είστε στην αντιπολίτευση», είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στο άρθρο του νομοσχεδίου που δίνει κίνητρα για την προσέλκυση φορολογικών κατοίκων απευθυνόμενος και πάλι προς τους Βουλευτές της αντιπολίτευσης: «Ψηφίστε αυτή τη διάταξη διότι θα έχει επιτυχία, μην προσπαθείτε να βρείτε κάτι αρνητικό στο νομοσχέδιο αυτό» και συνέχισε, «Δεν θα ψηφίσετε τις τροπολογίες που φέρνουν το αφορολόγητο, το ανεκχώρητο, το ακατάσχετο σε καταβολές που δίνει το κράτος, το Δημόσιο, προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων, για παράδειγμα ή προς άλλες κατηγορίες που φέρνει σήμερα με τροπολογία του το Υπουργείο Οικονομικών;»

Τέλος, ο κ. Σπανάκης αναφέρθηκε στην Τροπολογία που κατέθεσε μαζί με άλλους πέντε Βουλευτές της ΝΔ, με την οποία ζητούν ρύθμιση για τη διαγραφή των προστίμων που αφορούν στην εκπρόθεσμη υποβολή των ΜΥΦ του 2014 και τη δυνατότητα υποβολής δηλώσεων των πελατών λογιστών-φοροτεχνικών που ασθενούν από COVID-19 για ένα εύλογο διάστημα. «Σήμερα, καταθέσαμε έξι συνάδελφοι μία τροπολογία η οποία αποτελεί και πρόταση του Οικονομικού Επιμελητηρίου, του κόσμου των οικονομολόγων, των λογιστών, των φοροτεχνικών που εκφράζουν χιλιάδες επιχειρήσεις, χιλιάδες φυσικά και νομικά πρόσωπα. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ναι μεν παίρνει αναγκαστικά μέτρα, αλλά ταυτόχρονα παίρνει και εύστοχα μέτρα. Και αυτό το δείχνει η ανταπόκριση της κοινωνίας πάνω στα μέτρα.

Άρα, λοιπόν, κύριε Υπουργέ, ξέρω ότι δεν δέχεστε, δεν κάνετε δεκτές Βουλευτικές τροπολογίες. Παρακαλώ πολύ, θέλω να την κάνετε δεκτή αυτήν την τροπολογία. Είναι ένα λάθος που έγινε επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και καλούμαστε να το διορθώσουμε. Εμείς πρέπει να ανταποκριθούμε στο αίτημα του επιστημονικού κόσμου, στο αίτημα χιλιάδων επιχειρήσεων».

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι