Επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Αναδιοργάνωση του Τ.Α.Π.Α. και την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς στο εξωτερικό, τοποθετήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης.

Αναφέρθηκε στα βασικά σημεία του Νομοσχεδίου όπως, μεταξύ άλλων, στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, στην προσέλκυση επενδύσεων και παραγωγών στον τομέα του Πολιτισμού, αλλά και στις Τροπολογίες με τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται διαρκώς λόγω Covid-19.

«Eρχόμαστε σήμερα να εκσυγχρονίσουμε το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, να το αναδιοργανώσουμε, να το αναβαθμίσουμε. Το Τ.Α.Π.Α. συγκεντρώνει και διαχειρίζεται τα έσοδα όλων των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων. Καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του και πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας του. Φυσικά και υπάρχουν αντιδράσεις. Κάθε φορά που κάτι επιχειρείται να αλλάξει πολλοί αντιδρούν. Πολλοί μάλιστα θέλουν να κρύβονται πίσω από ένα πρόβλημα. Υπάρχει στη χώρα μια καχυποψία προς τις αλλαγές, είναι η αλήθεια.

Για ποιους λόγους ένας τόσος σημαντικός για τη χώρα μας Οργανισμός έχει μείνει τόσο πίσω; Τι έφταιξε; Ποιοι έφταιξαν και δεν προχωρήσαμε τόσα χρόνια;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Σπανάκης αναφέρθηκε στο Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας που υπήρξε πρωτοβουλία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και με το σημερινό νομοσχέδιο ενισχύεται και αναδεικνύεται, θέλοντας να τονίσει την διαφορά νοοτροπίας μεταξύ των δύο Κυβερνήσεων. «Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ήρθε για να ξηλώσει ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα. Αναγνωρίζουμε τις θετικές πρωτοβουλίες και τις βελτιώνουμε, τις ενισχύουμε αλλά και διορθώνουμε όπου χρειάζεται να διορθώσουμε. Αυτό κάνουμε και σήμερα. Ενισχύουμε και βελτιώνουμε το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο με σκοπό να προσελκύσουμε παραγωγές και επενδύσεις στη χώρα, που το έχουμε τόσο πολύ ανάγκη. Αλλά το κάνουμε με όρους και υπό συνθήκες διαφάνειας, βάζουμε δικλείδες ασφαλείας και φυσικά συγκεκριμένους και ξεκάθαρους στόχους. Θα καταψηφίσετε αυτές τις διατάξεις; Θα καταψηφίσετε διατάξεις που εσείς ξεκινήσατε;»

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι