Με την Τροπολογία που κατατέθηκε στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και έγινε δεκτή από τον Υπουργό κ. Βρούτση, λύνεται οριστικά ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζαν δεκάδες συνταξιούχοι του ΟΤΕ και αφορούσε στη δυνατότητα χορήγησης σε αυτούς της επικουρικής τους σύνταξης, επειδή στην υπηρεσιακή τους πορεία είχαν έστω και μία ημέρα άδεια άνευ αποδοχών. Αν δεν πέρναγε η Τροπολογία αυτή, δεκάδες συνταξιούχοι, οι οποίοι έχουν λάβει την κύρια σύνταξή τους, θα λάμβαναν την επικουρική τους όταν θα συμπλήρωναν το 67ο έτος της ηλικίας τους, σε αντίθεση με τους υπολοίπους συναδέλφους τους που πήραν την επικουρική τους σύνταξη την ίδια μέρα με την κύρια.

Να σημειωθεί ότι όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στη δυνατότητα που τους έδινε το Άρθρο 27 του Ν.4611/2019 για εξαγορά των ημερών αυτών άνευ αποδοχών, χωρίς όμως να προσδιορίζεται τότε η ημερομηνία έναρξης της χορήγησης της επικουρικής σύνταξης.

Ο κ. Σπανάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη λύση ενός προβλήματος μετά από 5 χρόνια.

Ο Υπουργός έκανε δεκτή την Τροπολογία αυτή, την οποία κατέθεσε μαζί με άλλους τέσσερις Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα τον κ. Οικονόμου Β. (Βουλευτή Ανατολικής Αττικής), τον κ. Ακτύπη Δ. (Βουλευτή Ν. Ζακύνθου), τον κ. Κωνσταντινίδη Ε. (Βουλευτή Κοζάνης) και τον κ. Κρητικό Ν. (Βουλευτή Λακωνίας).

Ο κ. Σπανάκης μετά την ψήφιση της Τροπολογίας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στέλνει καθημερινά μήνυμα σε εργαζόμενους, σε συνταξιούχους και σε όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ότι είμαστε εδώ. Με την Τροπολογία που έγινε δεκτή δείχνουμε ξεκάθαρα το κοινωνικό μας πρόσωπο και ότι είμαστε εδώ τόσο για τα μεγάλα, όσο και για τα μικρά προβλήματα που απασχολούν ακόμα και μικρές κοινωνικές ομάδες και που χρειάζονται ιδιαίτερες Νομοθετικές Ρυθμίσεις».

Η Ερώτηση σε PDF

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι