Βασίλης Σπανάκης: «Τα 10 σημαντικά κλειδιά του Προϋπολογισμού»

Βασίλης Σπανάκης - Βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2022, ο οποίος θα ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο το Σάββατο, μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών και Οικονομολόγος Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης.

Ο κ. Σπανάκης ανέδειξε τα δέκα σημαντικά «κλειδιά» του Προϋπολογισμού, μεταξύ των οποίων είναι η ενίσχυση της απασχόλησης, η αύξηση της κατανάλωσης, η μείωση της φορολογίας, η συνέχιση της ενίσχυσης της Υγείας.

Συγκεκριμένα τα δέκα «κλειδιά» που ανέφερε με στοιχεία και αριθμούς είναι:

  1. Η αύξηση της απασχόλησης κατά 2,6% και η περαιτέρω μείωση της ανεργίας κατά 1,5%, η οποία θα διαμορφωθεί στο 12,2%.
  2. Η ενσωμάτωση της μείωσης των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών στον κύριο άξονα της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης.
  3. Η αύξηση της κατανάλωσης κατά 3%.
  4. Τα έργα ανάπτυξης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που θα ξεπεράσουν τα 32 δισ. ευρώ και θα φέρουν 180.000 νέες θέσεις εργασίας.
  5. Η επίτευξη, στο ελάχιστο δυνατό, του δημόσιου χρέους.
  6. Οι επενδύσεις. Πάνω από 11 δισ. ευρώ θα δαπανηθούν σε Δημόσιες και Ιδιωτικές επενδύσεις, ποσό που αντιπροσωπεύει το 5,9% του ΑΕΠ.
  7. Η αύξηση των κονδυλίων του Κοινωνικού Προϋπολογισμού κατά 568 εκατομμύρια ευρώ.
  8. Η συνέχιση της ενίσχυσης των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τη διάθεση 3,4 δισ. ευρώ για τα νοσοκομεία.
  9. Η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, που θα προέλθει από τη μείωση των φόρων και των εισφορών και
  10. Η αύξηση των εξαγωγών υπηρεσιών κατά 21% και των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών κατά 11,1%.

Υπογράμμισε επίσης, πως «δεν πρέπει να υποβαθμίζουμε και να υποτιμούμε τα εύστοχα μέτρα αυτής της Κυβέρνησης, η οποία επανέφερε την αξιοπιστία στην ελληνική οικονομία και το κλίμα εμπιστοσύνης που άξιζε στην οικονομία και στη χώρα μας».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Σπανάκης ανέφερε πως ο Προϋπολογισμός αυτός, που το Κοινοβούλιο καλείται να ψηφίσει σε λίγες ώρες, φέρνει ρυθμό ανάπτυξης 4,5% και έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά: «Ανακτούμε το χαμένο μας Εθνικό Προϊόν των τελευταίων ετών και υπερβαίνουμε το ΑΕΠ του 2019 κατά 1,7%».

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι