Ζητώ την ορθή λειτουργία της ρύθμισης των 72 δόσεων στον ΕΦΚΑ

Βασίλης Σπανάκης - Βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Κατέθεσα ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα την ορθή λειτουργία της ρύθμισης των 72 δόσεων στον ΕΦΚΑ.

Αφορμή ήταν το γεγονός ότι πολλές πληρωμές που έγιναν από τον Αύγουστο του 2021 έως σήμερα αντί να καταχωρηθούν στο σύστημα του ΕΦΚΑ ως πληρωμές των αντίστοιχων μηνών, δηλαδή από τον Ιούλιο του 2021 έως και τον Ιανουάριο του 2022, οι οποιεσδήποτε πληρωμές εξόφλησαν παλαιές οφειλές που είχε η επιχείρηση δηλαδή ξεκινώντας απ’ τον Φεβρουάριο του 2020.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι πληρωμές που έγιναν από τον Αύγουστο του 2021 μέχρι σήμερα να εξοφλούν μόνο παλαιές οφειλές και η υπαγωγή στις 72 δόσεις να μην είναι εφικτή.

Ρωτώ τον Υπουργό πώς προτίθεται να δώσει τη δυνατότητα στις πληττόμενες επιχειρήσεις που έχουν εξοφλήσει τις υποχρεώσεις τους απ’ τον Αύγουστο του 2021 μέχρι σήμερα, να υπαχθούν στις 72 δόσεις, διότι το μηχανογραφικό σύστημα του ΕΦΚΑ δεν υποστηρίζει την πλήρη αντιστοίχιση οφειλών και πληρωμών και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, όπως για παράδειγμα πλήθος επιχειρήσεων να αδυνατούν να εκδώσουν ασφαλιστική ενημερότητα.

Η Ερώτηση σε PDF

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι